62080
Book
In basket
Oprócz najważniejszych informacji o 170 roślinach popularnych w całej Europie encyklopedia ta zawiera cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Znajduje się w niej obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym w książce zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych.
Availability:
Wypożyczalnia Kleszczów
All copies are currently on loan: sygn. W 61 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Nuova enciclopedia delle erbe : riconoscimento e uso medicinale, alimentare, aromatico, cosmetico, 2012
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again